Generell rengjøring,  Gulvvask,  Supermopp

Slik vasker du de ulike gulvtypene

GULVVASK

Et gulv skal ikke bare være pent å se på – det skal også tåle bruk over en lang periode. For å på best mulig måte ta vare på gulvet ditt, bør du unngå enkelte gulvvask-tabber, og erstatte dem med gode tips til optimal gulvvask.

Gulvvask: Slik vasker du tregulv, linoleumsgulv, laminatgulv og parkettgulv

  • Unngå sterke vaskemidler som klorin og salmiakk. Dette kan skade treverket.
  • Aldri la gulvet bli direkte vått. Dersom gulvet utsettes for for mye vann på én gang, vil vannet kunne trekke ned i sprekkene av gulvet og skade treverket. Et godt moppesystem sørger for at gulvet får den mengden vann som trengs for å rengjøre gulvet, uten at det skader treverket.
  • Dersom du skulle være uheldig å søle på gulvet, er det svært viktig at dette tørkes raskt opp igjen.
  • Bruk minimalt med såpe. Én del grønnsåpe til ti deler vann er en grei huskeregel for optimal gulvvask.

 

Gulvvask: Slik vasker du flisegulv og vinylgulv

  • Unngå å la smusset ligge igjen mellom fugene under gulvvask. Fliser er ofte kjent for å være vanskelig å få helt rene, særlig i fugene mellom flisene. Et godt tips er å spraye gulvet lett med en rengjøringsspray for baderom før du vasker over gulvet med moppen. Slik får du løsnet opp smuss og støv fra fliser og fuger, uten å skade gulvet. Særlig på badet kan det raskt danne seg kalkbelegg som ikke alltid lar seg rengjøre like enkelt. Her kan du bruke en skuresvamp til å forsiktig skrubbe, før du vasker over hele overflaten. Fliser av marmor bør skrubbes med en egnet skurekrem.
  • Vinylgulv er enkle å rengjøre, og egner seg godt i våtrom som bad og kjøkken. Her er det vanskelig å gjøre «feil»! Ettersom du her ikke har fuger å ta hensyn til, er det oftest nok å moppe over gulvet med en mikrofibermopp. Dersom rommet har vært utsatt for mye støv kan det være en god idé å først gå over med en tørrmopp, eller den tørre siden av vår Supermopp, før du vasker med såpe og vann. NB: Husk at limet som brukes ved vinylgulv inneholder potensielt skadelige avgasser. Luft derfor rommet godt før bruk etter å ha lagt nytt vinylgulv.

Våre moppesystemer egner seg svært godt til vask av alle gulvtyper, og kan benyttes både som våt- og tørrmopp, med og uten såpe.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *