Generell rengjøring

3 rengjøringstabber folk flest gjør

Har du gjort en rengjøringstabbe? Er du blant de som bruker mengder av såpe og/eller vann i rengjøringen? Det – og flere andre vanlige tabber – er ikke spesielt lurt. Her har vi samlet tre av de vanligste rengjøringstabbene folk flest gjør. Hus på disse, slik at du lettere kan unngå dem i fremtiden!

 

Rengjøringstabbe nummer 1: Du bruker for mye såpe eller vann

Visste du at for mye såpe eller vann kan tiltrekke seg støv, skitt og bakterier – og vil derfor gjøre vondt verre? Med Supermoppen kan du enkelt justere mengden væske på gulv og overflater, men like viktig er det å passe på mengden såpe til vann.

En god huskeregel kan være å tenke seg mengden Ajax som får plass i en Ajax-topp; her skal du bruke én topp til ti liter vann. Det er altså ikke så mye som skal til! NB: Husk å hell i vannet først, og såpen etterpå. Slik unngår du mye skum- og skumsøl.

Rengjøringstabbe nummer 2: Du bruker samme klut på flere områder

De fleste kan tenke seg til at det ikke er en særlig god idé å vaske toalettet med én klut, for så å bruke den samme kluten til å tørke over kjøkkenbenken med. Men, visste du at dersom du unngår bruk av engangskluter, bør du forholde deg til én klut per rom? Bakterier fra kjøkkenet har heller ingenting på en stue å gjøre. Støv fra stuen skal det heller ikke være nødvendig å la feste i fugene mellom baderomsflisene.

Rengjøringstabbe nummer 3: Du glemmer av detaljene

Et hjem er helt enkelt ikke skinnende rent med mindre du også har gått over gulvlister, stikkontakter, over lysbrytere og andre små områder. Disse har vi altfor lett for å glemme, men det bør vi altså ikke gjøre. På disse områdene samler det seg ofte mye skitt, støv og bakterier – særlig lysbrytere og dørhåndtak som vi ofte er i direkte kontakt med kan raskt bli omgjort til fæle bakteriebomber.

 

For flere gode tips, sjekk ut fanen: Nyttige tips til riktig renhold.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *